06. 10. 2017 14:08

Д'Стронгест енд Рутс се задоволни од организацијата на државното првенство во Куманово

Д'Стронгест енд Рутс се задоволни од организацијата на државното првенство во Куманово

Изминатиот викенд во Куманово беше одржано државното првенство во бразилска џиу-џица, каде што организатор беше кумановскиот клуб Д'Стронгест енд Рутс.

Организаторот Мартин Стефановски е задоволен од тоа како протекол турнирот, како и од резултатите кои ги постигнале кумановските борци.

Им честитам на сите натпреварувачи за постигнатите резултати и сакам да им се заблагодарам што го дадоа својот максимум, што даде квалитет на овој турнир. Ваков тип на натпреварувања е реткост во Куманово, и се надевам дека овој спорт ќе има светла иднина во градот. Ние сме млад клуб и оваа организација за нас претставува вистински успех. Благодарност до Алфи техноцентар, Мотоцентар, Пит Стоп Куманово, Термалифт, Ирски паб и Сојузот на спортови кои помогна во организација на овој натпревар. - изјави Мартин Стефановски тренер во клубот и организатор на настанот.

Од претставниците од Куманово, Никола Петрушевски, Андреј Стојановски, Марио Станојковиќ се закитија со златен медал во соодветни категории, Бојан Митевски, Марко Стаменковски, Леона Димковска и Стефан Лучиќ се сребрени на турнирот во Куманово, а Филип Стефановски, Марио Здравковски, Николчо Цветковски и Милош Стаменковски се бронзени.

Севкупен победник на турнирот е Д'Стронгест и Рутс БЏЏ Скопје, додека филијалата на Охрид на истиот клуб е второпласирана. Д'Стронгест и Рутс БЏЏ Куманово е третопласирана, четврти се Импакт академи СКопје, петти Д'Стронгест и Рутс БЏЏ Прилеп и шести се Будо Велес.

Д'Стронгест енд Рутс се задоволни од организацијата на државното првенство во Куманово