26. 02. 2018 15:15

ФК Карпош 93 прв на турнир во Лесковац

ФК Карпош 93 прв на турнир во Лесковац

Фудбалерите на Карпош 93 учествуваа на турнир Србија, каде што во финалниот меч после пенали го освоија првото место.

    Меморијалниот турнир беше во организација на екипата Млади Борац Живково кои одлично не пречекаа, а покрај нашиот тим, учестуваа уште 3 домашни екипи. Ова е 72.меморијален турнир кој дефинитивно оваа година ќе го памтиме по лошото време.  - изјави Тони Илиевски.

За тимот на Карпош настапија Никола Стевковски, Даниел Николовски, Дејан Марковски, Тони Илиевски, Ангелчо Благоевски, Ненад Петровски, Драган Станојковиќ, Игор Максимовиќ, Влатко Ангеловски, Далибор Тасевски, Оливер Марковски, Стефан Арсовски, Марјан Стаменковиќ а тим менаџер на тимот е Драган Николиќ

ФК Карпош 93 се натпреварува во Општинското првенство.