500x100-1
13. 07. 2018 09:46

Велосипедисти од Вело-М ќе учествуваат на Европско првенство во Чешка

Велосипедисти од Вело-М ќе учествуваат на Европско првенство во Чешка

Тројца велосипедисти од Македонскиот национален тим ќе учествуваат на Европско првенство во Чешка.

Тимот го сочинуваат двајца кумановски велосипедисти Андреј Петровски и Никола Лефков од Вело-М, кaко и Кристијан Ванчевски. Техничка  и стручна подршка ќе им бидат селекторот Марјан Петровски и секретарот на Македонска федерација Сашко Ванчевски.

Утре ќе се вози првата трка односно хронометар , додека во недела ќе се одржи друмската трка со вкупна должина од 150 км.

Учество на оваа Европско првенство земаа вкупно 42 земји со над 700 велосипедисти.

Parking
Joco Turs
NER
stuz