17. 07. 2017 16:38

Авионско прскање против комарци во Куманово

Авионско прскање против комарци во Куманово

Во среда во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци на територијата на Општина Куманово.   

„Се известуваат пчеларите, да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради неповолните временски услови, истото се одложува за наредниот ден, - соопштуваат од Општината.

Ова ќе биде прво прскање против комарци годинава.