08. 03. 2018 09:53

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ за Меѓународниот ден на жената

Честитка од ВМРО-ДПМНЕ за Меѓународниот ден на жената

  Од Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Куманово, на сите жени им го честитаат 8 Март- Меѓународен ден на жената.

„Овој празник настанал како резултат на борбата за економска, политичка и социјална рамноправност на мажите и жените. Жените денес не се само столб  на семејството, туку еднакво не одрекувајќи се од улогата на сопруга и мајка стануваат столб на целокупното општество со големи заслуги,  жената полека завзема важно место во сите сфери на животот, од институции, политички организации, до бизнис заедници. Вие сте незаменливиот дел од мозаикот на човековите вредности и двигатели на општеството. Среќен 8-ми Март!“, - стои во честитката на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Куманово.