500x100-1
08. 08. 2018 09:18

Денеска и утре повеќе села без струја

Денеска и утре повеќе села без струја

 Поради реализација на инвестициони зафати за подобрување на квалитетот на снабдување со електрична енерија, денеска и утре без струја ќе останат  потрошувачите на неколку населени места во општините Куманово, Старо Нагоричaне и Липково.

Од 9 до 12 часот струја ќе нема дел од селото Пчиња, додека во периодот  од 8 до 15 часот дел од  Пелинце, Враготурце, Коинце, граничен  премин Пелинце.   

 Утре (9. 8.) во периодот од 8 до 15 часот снабдувањето со електрична енерија ќе биде прекинато во селата Липково, дел од Гошинце, Лукаре, Стрима и Пресница.               

Parking
Joco Turs
NER
stuz