500x100-1
19. 08. 2018 16:40

Добиточниот пазар ќе работи и во понеделник

Добиточниот пазар ќе работи и во понеделник

Добиточниот пазар во селото Долно Којна ќе биде отворен и утре (понеделник), поради празникот Курбан Бајрам, информираат од ЈП „Пазариште“ Куманово.

- За да им излеземе во пресрет на сточарите кои продаваат, но и на граѓаните кои сакаат да купат добиток за празникот  ќе работиме и во понеделник со вообичаено работно време. Затоа ги известуваме граѓаните дека можат и утре да го посетат пазарот , - изјави директорот Илир Саити.

Граѓаните од муслиманска вероиповест во вторник го слават празникот Курбан Бајрам.