13. 10. 2017 08:21

„Држ не дај“ на Денови на комедија во Куманово

„Држ не дај“ на Денови на комедија во Куманово

Претставата „Држ не дај“ во режија на Маја Гргиќ, во изведба на истоимената новосадска трупа, ќе гостува вечерва на Деновите на комедија во Куманово.

Настапуваат Соња Лештар, Ташана Ѓорѓевиќ и Никола Ивачков.

„Држ не дај“ е приказна за двајца млади, кои решиле да стапат во брак.Таа е од Црна Гора, а тој е од Војводина. Младите не сакаат прослави, но родителите сакаат свадба. Неговите се фини и благодродни, а нејзините држат до традицијата. Младите сакаат да живеат сами, но што мислат родителите...