18. 10. 2017 15:50

ДУИ 9, БЕСА 4 советници во општина Липково

ДУИ 9, БЕСА 4 советници во општина Липково

ДУИ освои 9, Беса 4, Алијанската на Албанците 3, ДПА 2 и ПДП 1 советник во Советот на Општина Липково.

Од листата на ДУИ за советници се избрани: Љејља Исени, Ајхан Емрулаи, Мухамер Демири, Газмен Биљали, Филорета Шабедини, Назим Рушити, Изер Ајвази, Љиридона Сакипи Реџепи и Еркан Аслани.

Беса:Сељадин Имери, Суад Даипи,Љеонора Рамадани и Харун Абази.  

Алијанса на Албанците:Адриан Демири, Шкељќим Муслији и Фортеса Малиќи.

ДПА:Рагми Исуфи и Хазми Авдили.

ПДП:Менду Јашари.

Во Липково градоначалник ќе се избере во вториот круг, помеѓу кандидат на ДУИ и Беса.