18. 10. 2017 20:00

ДУИ се заблагодари на гласачите во Куманово

ДУИ се заблагодари на гласачите во Куманово

 Демократската унија за интеграција (ДУИ) им се заблагодари на граѓаните на Куманово, коишто на локалните избори гласаа за нивната партија. ДУИ освои 3 советнички места во Советот на општина Куманово.

„ДУИ е апсолутен победник во албанскиот блок во Куманово, со освоени 3 советнички места. Тоа што го најавив на отворањето на изборниот штаб, ние ќе бидеме победници, тоа и го остваривме. Го вративме приматот на прва партија во градот во албанскиот блок и тоа е огромно задоволство за целото раководство, членство и симпатизерите“, - изјави Илир Саити од ДУИ, шеф на изборниот штаб.