500x100-1
09. 08. 2018 10:37

Два пожари на отворено во “Перо Чичо“

Два пожари на отворено во “Перо Чичо“

  Два пожари на отворено избувнале вчера во населбата „Перо Чичо“, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи (РЦУК).

Пожарникарите интервенирале од 13 до 14.30 часот на ганење на пожар на сува трева во атарот на населбата „Перо Чичо“. Втората интервенција била на запално ѓубре во дива депонија околу 18 часот.

Со зголемување на температурите се почеста појава се пожарите на отворено.

Parking
Joco Turs
NER
stuz