500x100-1
12. 04. 2019 08:53

Еуро-колеџ организира меѓународен форум

Еуро-колеџ организира меѓународен форум

Меѓународен форум на тема „ Културолошки студии во бизнисот “, организира високо образованата установа „Еуро колеџ“ од Куманово.

На форумот присуствуваат претставници на образовни установи од Литванија, Поругалија, Италија и Албанија, како дел од проектот Еразмус плус програмата.

„Нашата цел овде е да го претставиме на поширок круг на луѓе, за таа цел е повикана и општината, претставници од бизнис секторот, невладините, независни истражувачи, студенти, со цел на пошироката јавност ги запознаеме што е она што го работиме. А конечна цел ќе биде создавање на нова иновативна програма и издавање на специјален журнал и книга, која ќе се обиде да даде едно ново видување и толкување за економијата на 21. век“ - истакна Љубиша Петрушевски, декан на Еуро колеџ.

Форумот ќе трае четири дена.