16. 12. 2017 19:15

Хуманитарна акција на Форумот на жени на СДСМ

Хуманитарна акција на Форумот на жени на СДСМ

Традиционалната хуманитарна акција „Дарувај од срце“ што ја спроведува Форумот на жени на СДСМ, за помош на сиромашните семејства денеска се одржа во Куманово.

Топлата облека, обувки и ќебиња е само дел од помоштта што ќе биде поделена на семeјствата преку општинската организација на Црвеникот крст.

„Со оваа масовна хуманитарна акција се обидуваме да им ги стоплиме срцата на оние на кои им е оваа помош најпотребна. Знаеме дека ова не е многу, но подарено е со голема љубов и како што вели и мотото на акцијата дарувано е од срце. Се надеваме дека барем малку ќе придонесеме за поубави новогодишни и божиќни празници“,- изјави Атина Мургашанска, претседателка на Форум на жени СДСМ.

Оваа година во акцијата  се вклучиле и активистките на НСДП Куманово.