500x100-1
09. 08. 2018 09:57

Избран нов директор во „Крсте Мисирков“

Избран нов директор во „Крсте Мисирков“

Александар Јовановиќ, професор по физичко воспитување е нов директор во основното училиште „Крсте Мисирков“ – Куманово.

Новиот директор е избран во редовна постапка по распишан конкурс.

Јовановиќ работеше како професор по физичко воспитување во гимназијата „Гоце Делчев“, а десет години е тренер во сениорскиот тим и младинските категории во ракометниот клуб Куманово.

Јовановиќ доаѓа на местото на в.д. директорката Лидија Николовска.