500x100-1
14. 06. 2018 11:27

Изложба „Самоуки 2018“

Изложба „Самоуки 2018“

Во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“, вечерва во 20 часот ќе биде отворена изложба „Самоуки“.

Годинава на изложбата ќе учествуваат 18 автори- неакадемски сликари, со 40-ина дела работени во различни техники – масло на платно, акрил, скулптури, дрворези.

„Како и секоја година така и оваа на повикот се пријавија повеќе наши сограѓани при што стручна комисија ги избра најубавите дела кои ќе бидат изложени“, - соопштуваат од Центарот.

Традиционалната ликовна манифестација “Самоуки“  се обновува по пауза од 6 години, бидејќи беше прекината од 2012 до 2017 година.

Parking
Joco Turs
NER
stuz