01. 12. 2017 12:45

Комеморативна седница за новинарот Столе Божиновски

Комеморативна седница за новинарот Столе Божиновски

Регионалниот центар на Здружението на новинари од Куманово утре во 11.30 часот ќе одржи комеморативна седница за новинарот Столе Божиновски.

Седницата ќе се одржи во салата на поранешен Комитет.

Посмртните останки ќе бидат изложени во капелата на Градските гробишта од 11 часот, а погребот ќе се изврши во 13 часот.

Столе Божниновски почина синоќа на една од Скопските клиники по кратко боледување.