500x100-1
13. 03. 2019 09:37

Kуќички за птици ќе се постават во центарот на градот

Kуќички за птици ќе се постават во центарот на градот

 Десетина куќички за птици ќе се постават во централното градско подрачје.

Куќичките ги изработија осудени лица во казнено-поправната установа Куманово во селото Кшање, а  вчера беа подарени на Центарот за култура и Техничкото училиште. Ќе се постават во централното градско подрачје за хранење на птиците, а истовремено ќе служат како прибежиште за заштита од студ.

Куќичките ги изработиле 4 осудени лица во затворската работилница за преработка на дрво.

Идејата произлезе од Центарот за култура и затворот Куманово, кои потпишаа меморандум за соработка. Минатата недела во затворот беше изведена претстава за осудените лица.

Parking
Joco Turs
NER
stuz