500x100-1
06. 11. 2018 12:47

Младите на СДСМ избраа ново раководство

Младите на СДСМ избраа ново раководство

Новиот претседател на Социјалдемократската младина на Македонија(СДММ), локален клуб Куманово,  Мартин Захариев го состави тимот со кој ќе ги води младите во наредните 4 години.

На конститутивната седница на извршниот одбор за секретар е избран Давид Вељковиќ, Филип Ангеловски e потпретседател, Игор Липковски организационен секретар, а за портпароли се назначени Марио Сибиновиќ и Моника Михајловиќ.

- Новото раководство на ЛК СДММ Куманово, на чело со мене ќе биде отворено да го слушне гласот на младите, да прибира идеи и да нуди соодветни решенија до институциите. Како до сега, така и во иднина ќе продолжиме активно да работиме со младите, ќе организираме трибини и дебати, хуманитарни и еколошки акции и останати активности кои се за добробит на општеството. Почитувани млади, ве повикувам да ни се приклучите, да станете дел од нашето големо семејство, да се уверите зошто ние сме вистинската опција, а нашата младина да биде вулкан со идеи и пример за борбеност, креативност и работливост, - изјави претседателот Мартин Захариев.

За членови на извршниот одбор избрани се: Бојан Стојковски, Мартин Ивановски, Наташа Лазаревска, Драгана Коцевска, Филип Ангеловски, Виктор Петковски, Стефан Јакимовски, Марија Николовска, Давид Вељковиќ, Бојан Коцевски, Бојан Димитриевски, Јелена Спасевска, Јовица Ивановски, Марио Сибиновиќ, Емица Илиевска, Милан Јовановски, Елена Тасевска и Мила Аневска

Членови на надзорен одбор: Ивана Величковиќ, Стефан Стојменовски, Моника Михајловиќ, Ненад Станишковски и Иван Јаневски.