500x100-1
21. 04. 2010 11:25

Награда за сообраќајна култура во „Браќа Миладиновци„

Награда за сообраќајна култура во „Браќа Миладиновци„

 Учениците од основното училиште  „Браќа Миладиновци„ освоиа второ место на државниот натпревар за безбедноста во сообраќајот што се одржа во Скопје. на државниот натпревар учествувале 24 екипи од осум региони од државата.

 Нашата екипа се квалификуваше како првопласирана во полуфиналето ,односно од четири екипи се пласиравме на второ место. Натпреварот е во организација  на Републичкиот совет за безбедност на сообраќај на патиштата. Ние и минатата година учествувавме на натпреварот и со стекнатото искуство годинава освоивме второ место со тенденција догодина да бидеме први-рече професорот Љубиша Петковски.

  Тој апелира до сите ученици да се стекнат со сообраќајна култура за да можат правилно да се вклучат во јавниот сообраќај прво како пешаци, а потоа и како велосипедисти.