500x100-1
11. 06. 2012 11:08

Отворен Здравствениот дом во Липково

Отворен Здравствениот дом во Липково

 Вчера беше предаден во употреба Здравствениот дом во селото Липково.  Здравствената установа ќе биде 24 часа во функција на жителите од Општината.

Директорот на Здравствениот дом, Кенат Шакипи во своето обраќање пред присутните истакна дека се остварил деценискиот сон на жителите да добијат здравствена услуга во нивната Општина.

 Медицински тимови ќе ги посетуваатат сите болни кои не можат да се движат, а тука ќе се вршат и систематски прегледи на учениците во основното училиште и гимназијата.Во иднина се предвидува да се отвори и ординација за превентивната стоматологија, но домот може да прерасне во поликлиника и болница во Општина Липково "- рече Шакипи.