500x100-1
04. 05. 2010 10:47

Пензионерите со "Бесада за Гоце Делчев„

Пензионерите со

 Здружението на пензионери Куманово вечерва  организира "Бесада за Гоце Делчев". За ликот и делото на великанот Гоце Делчев, ќе зборува Мирко Макрешански.

 Ќе бидат прочитани стихови, а ќе настапат и солистите и хорот на КУД „Ѓоко Симоновски„. Литературното читање ќе се одржи во малата сала на Центарот за култура со почеток во 19 часот.

Parking
Joco Turs
NER
stuz