500x100-1
12. 01. 2015 14:56

Почина Горан Стојковиќ, генерален секретар на ДПСМ

Почина Горан Стојковиќ, генерален секретар на ДПСМ

Вчера попладне на 42 години, ненадејно почина генералниот секретар на ДПСМ, Горан Стојковиќ.

Стојковиќ починал од срцев удар во Банско, Бугарија, каде престојувал на зимување со своето семејство.

Горан Стојковиќ е во ДПСМ од нејзиното формирање. Од пред 6 години е генерален секретар во партијата, а како машински инжинер професионално беше ангажиран како директор во АД Гама, Скопје. Предходно работеше како директор во ЈП „Македонија пат„ и технички директор на „Куманово-гас„. Тој е и претседател на КУД „Српски вез„. Два мандати беше советник на ДПСМ во Советот на Општината Куманово. Стојковиќ беше сопруг и татко на две малолетни деца.