500x100-1
15. 04. 2010 16:42

Почнаа подготовките за натпреварот по сообраќајна култура

Почнаа подготовките за натпреварот по сообраќајна култура

 Традиционалниот натпревар по сообраќајна култура за основните и среди училишта ќе се одржи на 24 април.

 Во пресрет на натпреварот денеска во училиштето „11 Октомври„ Оддлението за превенција при СВР Куманово одржа средба со професорите по техничко образование и им ги подели правлниците за организирање и споведување на натпреварите.

Подготвките се кон крај за реализирање на општинскиот, а потоа и на регионалниот натпревар. Оваа активност ја организираме со цел децата и младите да ја развијат свеста за безбедноста и нормите на однесување во сообраќајот. Учениците кои ќе победат во првата недела од месецот мај ќе заминат на регионален натпревар- инфомира Виолета Богдановска, начелник на Секторот за превениција при СВР Куманово.

Натперварот го реализира Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата во соработка со полицијата и училиштата.

 Натпреварот за основците е насловен како Детски семафор, за средношколците Сообраќајно техничка култура на младите.