500x100-1
12. 04. 2019 08:47

Пожар во стан во „Тоде Мендол“

Пожар во стан во „Тоде Мендол“

Синоќа во 21.50 часот избувнал пожар во стан во стамбена зграда на ул. „Карадачки одреди“ во населбата Тоде Мендол.

Противпожарната единица од Куманово интервенирала со 2 возила и 6 пожарникари. Пожарот е изгаснат во 00.30 часот.

Тоа беше втор пожар истата вечер, откако во 20.30 часот гореше семејна куќа на ул. Гоце Делчев бр. 40. Пожарот е локализиран и завршен во 00,20 часот.

Причините за пожарот како и висината на материјалната штета допрва ќе се утврдува.