500x100-1
08. 11. 2018 11:12

Познати добитниците на Ноемвриските награди во Старо Нагоричане

Познати добитниците на Ноемвриските награди во Старо Нагоричане

Општина Старо Нагоричане ќе додели пет Ноемвриски награди за 2018 година на поединци и колективи, кои постигнале исклучителни резултати во својата дејност.

Комисијата за доделување на награди и признанија одлучи со Ноемриски награди да ги награди: Миле Цветановиќ од село Старо Нагоричане во категоријата најдобар земјоделец, Оливер Тасевски од село Добрача во категоријата најдобар сточар, во категоријата најуспешен спортист наградата му припадна на Стефан Лазаревиќ од село Старо Нагоричане, за најуспешна фирма добитник на Ноемвриска награда е ПЗУ Д-р Јелена Митиќ во с. Облавце и во категоријата најдобар просветен работник наградата е доделена на Драгица Димковска, наставник по македонски јазик во ООУ „Светозар Марковиќ" с. Старо Нагоричане.

  Наградите ќе им бидат доделени на Свечена седница по повод на Денот на ослободување на Општината Старо Нагоричене, која ќе се одржи во сабота во 12 часот.