500x100-1
19. 04. 2010 11:14

Пријава за измама

Пријава за измама

 Кумановската полиција поднесе кривична пријава против Џ.Р. (48) од с.Кочули-Валандовско за сторено кривично дело „измама“.

 Во текот на 2007 година, пријавениот кој е управител на ДТ „Бислим“, ДОО Штип со лажно прикажување факти го довел во заблуда турскиот државјанин Ј.И. (45) подигнувајќи од истиот трговска стока во износ од 414.090 денари која не ја платил.