500x100-1
13. 06. 2018 11:04

Проекција на филмот "Светот е голем и спасение демне насекаде"

Проекција на филмот

Во Занатскиот дом  Куманово, вечерва во 19 часот ќе се прикаже бугарскиот филм „Светот е голем и спасение демне насекаде„ во режија на Стефан Командарев.

Оваа емоционалната драма од бугарскиот режисер Стефан Командарев зе закити со 6 номинации и 8 фестивалски победи. Врз основа на наградуваниот роман на Илија Тројанов, филмот ни ја отсликува приказната за Алекс, кој со помош на неговиот харизматичен дедо Баи Дан тргнуваат на заедничко патување во потрага по семејниот идентитет.

 Прокцијата ја организира ЕУ Инфо Центар и ЕУ Инфо Точка Куманово.

Влезот е слободен.


Parking
Joco Turs
NER
stuz