500x100-1
17. 04. 2010 09:34

Разбојништво во Бабин Дол

Разбојништво во Бабин Дол

 Во населбата Бабин Дол, вчера во 3 часот по полноќ, маскиран сторител насилно влегол во куќата на С.А. (86) и го ограбил.

 Насилникот ја скршил влезната врата и провалил во куќата додека старецот спиел, но не е точно утврдено што одземал. При нападот С.А. бил повреден, поради што му е укажана лекрска помош во Кумановската болница. Полицијата презема мерки за откривање на сторителот и расчистување на случајот.