500x100-1
02. 07. 2014 15:51

Реновирани тоалетите на Автобуска станица

Реновирани тоалетите на Автобуска станица

Тоалетите на Автобуската станица во Куманово се реновирани и деновиве ќе бидат ставени во функција, информираат од “Руле Турс“.

Сменета е водоводната и канализациона инсталација, а вградени се нови плочки и санираја.

   Повеќе од 20 или 30 години воопшто не е инвестирано во зградата и тоалетите беа во многу лоша состојба. Приоритет ни беше да ги средиме за да секој патник кој патува на подолга релација и има пауза во Куманово да може да отиде во тоалет и да има каде да измие раце. Гледавме да биде тоа на едно ниво кое граѓаните го заслужуваат - велат од “Руле Турс“.

Претходно од патниците и граѓаните имаше многу негативни коментари за руинираните тоалети. Од претпријатието најавуваат реновирање и на чекалните и билетарницата.