18. 05. 2017 14:48

СДСМ најави дека ќе го укине екстерното тестирање уште оваа година

СДСМ најави дека ќе го укине екстерното тестирање уште оваа година

Од СДСМ уште денеска ќе ги достават до Собрание предлог измените на законите за основно и средно образование што се однесуваат на укинување на екстерното тестирање.

„Очекуваме по скратена постапка да се донесат законските измени и уште од оваа година да се укине екстерното тестирање за учениците од основното и средното образование“, -велат од СДСМ.