500x100-1
22. 12. 2016 13:46

Се одржа комеморација за Момчило Јовановски

Се одржа комеморација за Момчило Јовановски

  Во општина Куманово денеска се одржа комеморативна седница во чест на поранешниот градоначалник Момчило Јовановски.

 Пред семејството, роднините и пријателите зборуваше градоначалникот Зоран Дамјановски, кој истакна дека Јовановски како прв човек на градот се залагал за работна дисциплина, организација и одговорност за успешен развој на градот.

„Со неговото заминување остана длабока празнина кај сите нас. Семејството изгуби сопруг, грижлив родител и сакан дедо и добар пријател, а сите ние изгубивме човек кој остави длабока неизбришлива трага во градот во кој што се роди, живееше и го градеше со својата сестрана ангажираност.Секогаш беше присутен меѓу своите сограѓани, со секого имаше топол човечки однос и како таков ќе го паметат кумановци. Горди сме што го имаве и неговио лик и дело ќе остане во трајно сеќавање и вечно ќе го паметиме, - изјави Дамјановски.

 Јовановски од 1982-1986 беше претседател на Собранието на општина Куманово.

Почина завчера на 85 годишна возраст, а погребот беше извршен вчера на Градските гробишта во Куманово .

Се одржа комеморација за Момчило Јовановски