500x100-1
24. 02. 2010 14:51

Се заканувал на сведок да смени судски исказ

Се заканувал на сведок да смени судски исказ

 Кумановската полиција поднесе кривична пријава против Б.А.(33) од Куманово за сторено кривично дело „незаконито влијание на сведоци“. 

 На 25 јануари годинава, на ул. „Гоце Делчев„ во Куманово, пријавениот влегол во такси возилото на Д.А.(23) од Куманово и му се заканил дека физички ќе го нападне доколку не го смени својот исказ во судската постапка што се води против Б.А. за кривично дело „тешка кражба“ во која оштетен е Д.А.