500x100-1
02. 03. 2010 16:47

Соработка на гимназиите во регионот

Соработка на гимназиите во регионот

Ученици од гимназијата "Гоце Делчев" ќе учествуваат на манифестацијата "Денови на науката" што на 5 март ќе се одржи во Ниш, Р. Србија. 43 ученика заедно со своите професори ќе го претставуваат градот на регионалните натпреварувања.

 "Учениците таму ќе прикажат дел од научните трудови по природните науки со акцент на заштита на животната средина. Во план е и оддржување на спортски натпревари"-вели директорот, Љубиша Николиќ.
 Манифестацијата е во организација на гимназија "Светозар Марковиќ„,а двете гимназии соработувале и порано, така што оваа посета е возвратна.Заедно со гимназијата од Благовеград ќе работат на заеднички проекти, наменети за образованието со средства од европските фондови.
Соработката на трите гимназии произлегува од пограничната соработка на Куманово,Ниш и Благоевград.

Соработка на гимназиите во регионот