500x100-1
13. 03. 2019 11:34

Советот даде согласност Куманово да се збратими со Бања Лука

Советот даде согласност Куманово да се збратими со Бања Лука

 Советот на Општина Куманово донесе одлука  Куманово да се збратими со Бања Лука, Босна и Херцеговина.

Предлогот доби подршка од 23 советници.

Дел од советниците побараа Куманово да се збратими и со градови од другите држави, како што се Албанија и Косово, а имаше предлог и за град од Хрватска.

Од Секторот за евроинтеграции ветија дека ќе се направи напор во наредниот период покрај покрај со балканските земји да се оствари соработка и со градови од европските земји.

 Куманово и Бања Лука потпишаа меморандум за соработка во 2012 година од тогашните градоначалници Зоран Дамјановски и Слободан Гаврановиќ, откако градовите станаа членки на Балканската мрежа на градови.

Parking
Joco Turs
NER
stuz