500x100-1
15. 12. 2010 14:11

Спречен шверц на резервни делови

Спречен шверц на резервни делови

 151 разни автоделови за патнички моторни возила и тоа ветробрански стакла, пиксни, пловки за гориво, моторчиња за вода, автомати за трепкачи, капаци за сад за вода, карики и прекинувачи.

Деловите биле откриени при контрола на автобус со српски регистарски ознаки, управуван од српски државјанин, пријавен за влез во државата, на граничниот премин Табановце автопат. Непријавената стока била сокриена под совозачкото седиште и во просторот за алат на автобусот.