500x100-1
23. 03. 2019 20:38

Српската заедница организира помен за жртвите во НАТО бомбардирањето во црквата „Света Троица“

Српската заедница организира помен за жртвите во НАТО бомбардирањето во црквата „Света Троица“

Демократска партија на Србите во Македонија и Српската заедница во Македонија р.о. Куманово, утре со почеток од 11 часот во црквата „Св.Троица“ во Куманово, ќе организираат помен по повод 20 години од почеток на НATO агесијата на поранешната Сојузна Република Југославија.

„Настанот ќе го одбележиме со палење свеќи во чест на трагично загинатите цивили и војници во оваа агресија. По тој повод ги повикуваме сите Срби и сите српски национални организации заеднички да пратиме порака дека не сме и никогаш нема да го заборавиме овој страшен злочин„, - соопштуваат од Организацискиот одбор на Српската заедница во Македонија.