500x100-1
01. 03. 2010 10:31

Стечајците утре пред Влада

Стечајците утре пред Влада

Стечајните работници кои скоро три месеци штрајкуваат со глад, утре ќе протестираат пред Владата. Организирано со неколку автобуси во 10 часот ќе тргнат од Куманово, а со стечајците од другите градови ќе се чекаат на Автокоманда во Скопје, од каде заедно ќе заминат пред зградата на Владата.

 - Протестот ќе биде масовен и ќе се вклучат сите стечајни работници во државата. Сакаме уште еднаш да го потсетиме премиерот Никола Груевски дека ќе мора да се соочи со нашиот проблеми и нема да отстапиме од своите барања- вели пртеседателката Лилјана Георгиевска.

 Стечајците за ваков чекор се одлучиле поради тоа што власта ги игнорира нивниоте проблеми.