500x100-1
30. 12. 2015 15:27

Стојанче Величковиќ нов началник на СВР Куманово

Стојанче Величковиќ нов началник на СВР Куманово

Стојанче Величковиќ од Куманово е новиот началник на СВР Куманово. Величковиќ денеска е назначен за прв човек на кумановската полиција со решение на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски.

Тој на началничкото место доаѓа од раководител на смена на караулата Гошинце, а како професионалец работел на повеќе работни места во полицијата.

Величковиќ ќе го замени Моме Јакимовски од Скопје.

 Покрај во Кумановската полиција смени ќе има и во скопската, битолската, велешката и на охридската полиција.