500x100-1
10. 10. 2018 16:30

Традиционална велосипедска трка „11 Октомври“

Традиционална велосипедска трка „11 Октомври“

По повод празникот „11 Октомври“, утре во Куманово, ќе се одржи традиционалната велосипедска трка Трофеј - „11 Октомври“.

Трката ќе се одржи низ главните два булевара на Куманово, „Октомвриска револуција“ и Трета МУБ.

- Манифестацијата ќе започне со претставници од основите училишта преку училишен спорт, следни на стартната линија ќе бидат децата од градинките. Во 12.30 започнува трката за професионалните велосипедисти од сите велосипедски клубови во Македонија. На стартната линија ќе се појават и екипи од Бугарија, Србија и Косово и трката ќе се здобие со интернационален карактер.Манифестацијата ќе ја отвори премиерот Зоран Заев, - соопштуваат организаторите.

Организатори на овој спортски настан се: Велосипедски клуб Вело-М Термалифт, Општински сојуз на спортови Куманово и Велосипедска федерација на Македонија.

Покровител на манифестацијата е Општина Куманово.