500x100-1
15. 11. 2018 19:39

Трибина за заштита на амбиенталниот воздух во Општина Куманово

Трибина за заштита на амбиенталниот воздух во Општина Куманово

Советот на Општина Куманово утре во 13 часот организира трибина на тема „Заштита на амбиенталниот воздух во Општина Куманово“. 

На трибината ќе присуствуваат: универзитетските професори Коста Митевски од ФИНКИ и Жико Давчев од Факултетот за земјоделство, Борис Секирарски, метеоролог, доктори од Центарот за јавно здравје, претсавници од РЦУК, ЈП „Чистота и зеленило“, Општината, советници и невладини организации.

Трибината ќе се одржи во зградата на Комитет. Се организира поради големата загаденост на воздухот во последните десетина дена во Куманово.   

Parking
Joco Turs
NER
stuz