500x100-1
09. 08. 2018 15:51

ВМРО-ДПМНЕ нема договор за користење на просторот во зградата на „Комитет“, одговори Димитриевски

ВМРО-ДПМНЕ нема договор за користење на просторот во зградата на „Комитет“, одговори Димитриевски

По обвинувањата на ВМРО-ДПМНЕ дека изборен штаб на СДСМ е претворен во магацин на ланч бар, од кабинетот на градоначалникот  Максим Димитриевски одговорија дека посочениот угостителски објект има склучено договор за користење на простор во 2012 година, со важност до 2022 година и истиот е на сила.

- За жал, морам да потенцирам дека ВМРО како политички субјект, не поседува ист таков договор за користење на простор во посочениот објект (зградата на поранешните општествено-политички организации-„Комитет“), а безосновано и спротивно на законот ги користи истите. Општина Куманово ќе влезе во постапка на разгледување на сите склучени договори со сите корисници на простор во објектот и ќе излезе во јавност со резултатите од направениот пресек во интерес на граѓаните на Општина Куманово, - стои во реакцијата на градоначалникот Максим Димитриевски.

 Притоа појаснуваат дека Општината нема издадено дозвола за користење на наведениот простор во „Комитет“, бидејќи истиот го користат и со него управуваат СДСМ, Сојузот на борци и Сојузот на синдикати.

Parking
Joco Turs
NER
stuz