500x100-1
14. 09. 2018 09:33

Во Куманово три пожари во изминатите 24 часа

Во Куманово три пожари во изминатите 24 часа

Во изминатото деноноќие на територијата на Општина Куманово регистрирани се три пожари на отворено. Во сите случаи горела сува трева и стрништа.

Запалена сува трева вчера горела од 6 до 7 часот во с. Поток, а од 13 до 14.30 часот во местото Багрем бања. Во с. Тромеѓа  било запалено стрниште во  периодот  од 12,30-14,05 часот.

Во сите три случаи интервенирала Противпожарната единица Куманово и го изгаснала огнот.