09. 08. 2017 14:30

Во сабота авионско прскање против комарци

Во сабота авионско прскање против комарци

Во сабота (12.08) на подрачјето на Општина Куманово во раните утрински часови ќе се изврши авионско прскање против комарци.

Им се препорачува на пчеларите да превземат соодветни мерки за заштита на пчелите. Во случај да не се изврши авионско прскање поради лошите временски услови, истото се одложува за наредниот ден, - соопштуваат од Општина Куманово.