500x100-1
17. 02. 2015 11:29

Започна проектот “Куманово град пријател на животните“

Започна проектот “Куманово град пријател на животните“

Здружението за заштита на животните “Надеж за дом“ од Куманово и Ветеринарно центар, започнаа со реализација на проектот “Куманово град пријател на животните“.

Целта на проектот е на хуман начин да се реши проблемот со бездомните животни во градот, за што ќе помогнат членовите на Здружението и љубителите на животни.

“Проектот ќе се одвива во неколку фази и тоа заловување на кучиња и мачиња и стерилизација, кастрација, вакцинација и враќање во средината од каде се заловени. Ќе има серија на предавања во основните и средни училишта во урбани и рурални средини, за да се подигне свеста за благосостојбата на животните. Ресоцијализација на кучиња и мачиња со цел нивно вдомување. Со оваа благородна мисија сакаме да докажеме дека Куманово е град пријател на животните“ - велат од Здружението “Надеж за дом“.

Сите кои сакаат да се вклучат во проектот можат да ги контактираат на фејсбук страната на Здружението за заштита на животните “Надеж за дом“.