31. 10. 2016 15:13

И покрај забраната Тајзи и Спејко со нови песни

И покрај забраната Тајзи и Спејко со нови песни

Иако веќе подолг период има забрана за македонска и српска музика на сите радио и телевизиски станици во земјава, на некои од  пејачите  не им пречи да создаваат нови песни и спотови.

Тајзи  по одличната тема „Револуција“  реши да најави нова соработка со Дарко Спејко.

Песната е на македонски и српски јазик,а видеото треба да излезе наскоро.

„Вози“  е уште еден проект од  моментално најактуелната балканска продукција „Балкатон“ .Музиката е на Слободан Вељковиќ- Цоби автор на многу балкански хитови,а  додека видеото е во режија на Владимир Дади Ивановски. Македонската верзија пак е дело на Лазар Цветковски, кој работи и на албумот на Тајзи, од кој ќе чуеме уште неколку песни до Нова Година.

Во спотот се појавуваат интересни ликови и статисти, а како денс екипа се девојките од студиото „Брејк а Лег“ кои деновиве освоија второ место на светското првенство во Грац-Австрија.