500x100-1
15. 12. 2017 21:02

„Оно мало среќе“ нов албум на Здравко Чолиќ

„Оно мало среќе“ нов албум на Здравко Чолиќ

Балканската музичка ѕвезда Здравко Чолиќ издаде нов албум под наслов „Оно мало среќе“.

На албумот има 11 песни од авторите: Момчило Бајагиќ Бајага, Џибони, Златан Фазлиќ, Антонија Шола, Сандра Сагена, Александар Сретеновиќ, Дамир Арсланагиќ, Маја Сар и Мирослав Рус.

Продукцијата на албумот е со потпис на Никша Братош, долгогодишен соработник на Здравко Чолиќ.

Посебен придонес на албумот дадоа и гостите на истиот – Теодоси Спасов, светски познат кавалист, Матија Дедиќ, Дејан Петровиќ Биг Бенд и Александар Бањац.

Новото CD "Ono malo sreće", по којзнае кој пат ќе го потврди статусот на Здравко Чолиќ како миленик на публиката и волшебник од чија музичка работилница настануваат вечни хитови, безвременски песни, кои секогаш се проследени со долги и гласни аплаузи.

Линк од песната „Kuća puna naroda“, со која се најавува албумот:https://www.youtube.com/watch?v=aFSbfkc1SRY

Parking
Joco Turs
NER
stuz