500x100-1
22. 12. 2017 17:41

Преработка на „Прошета се Јовка Кумановка" во изведба на Хабанера бенд

Преработка на „Прошета се Јовка Кумановка

Кумановскиот музички состав, Хабанера бенд објави ново видео каде што во џез верзија ја изведуваат познатата македонска народна песна „Прошета се Јовка кумановка“.

Од неодамна, бендот ќе има можност поубаво да ги долови народните песни, одкако во нивниот асортиман е придодаден и кавалот како инструмент. Снимката е направена на една на пробите на бендот, и со оваа нумера бендот им ги честита Новогодишните и Божиќни празници.

Parking
Joco Turs
NER
stuz