09. 11. 2018 12:45

Ветеранките на Куманово утре играат нов меѓусебен натревар

Ветеранките на Куманово утре играат нов меѓусебен натревар

Поранешните ракометарки на ЖРК Куманово во сабота ќе направат нов собир, и ќе одиграат меѓусебен натпревар.

Куманово има богата традиција кога е во прашање женскиот ракомет, а за тоа говори и минатиот собир на турнирот на РК Карпош Вардар, кога на настанот се појавија повеќе од триесетина поранешни ракометарки од најразлична возраст.

Утре тие ќе направат ново дружење во салата на Економското училиште, каде што ќе се потсетат на своите играчки денови.

Настанот започнува во 12 часот а е организиран по повод 11.ноември.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk