14. 01. 2020 09:51

Акција за вдомување на бездомни кучиња

Акција за вдомување на бездомни кучиња

Во сабота на Градскиот плоштад во Куманово, со почеток во 10 часот, ќе се одржи акција за вдомување на бездомни животни, пред се кучиња.

„Вдомувањето се врши во соработка со Ветеринарно сточарски центар „Тодор Велков“, Секторот за инспекција од општина Куманово и здруженија за грижа на животни. Ги повикуваме сите заинтересирани граѓани да се приклучат на акцијата, - соопштуваат од Општина Куманово.

Во Куманово во изминатиот период беа организирани повеќе акции за вдомување на бездомни животни, кои наидоа на добар одзив кај граѓаните.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk