07. 04. 2020 21:35

Алфи ќе донира маски, перници и јоргани на болницата

Алфи ќе донира маски, перници и јоргани на болницата

 Компанијата Алфи од Куманово, ќе донира 2500 заштитни маски, 100 перници и 100 јоргани на Општата болница Куманово.

 Акцијата се организира преку Локалниот економски социјален совет (ЛЕСC) Куманово, кој функционира при Општина Куманово.

- Да покажеме општествена одговорност во овие тешки моменти, следејќи го примерот на Алфи Би Компани/ Алфи Техноцентар и сите заедно да помогнеме. Да донираме и да покажеме дека само сите заедно можеме да излеземе како победници во оваа борба, - изјави Ненад Стојановски, секретар на ЛЕСС Куманово.

Минатата недела Локалниот совет обезбеди донација за ранливите категории граѓани.

2008 - 2019 Kumanovonews.mk • Сите права се задржани. Текстовите не смеат да се печатат или емитуваат, во целина или во делови, без договор со Kumanovonews.mk